Veieceller & Industrivekter

En veiecelle/ lastcelle er en elektronisk komponent (transduser) som det påføres en vektkraft på. Veiecellen er i stand til å omforme kraften som påføres til et elektrisk signal i mV, proporsjonalt med den mekaniske deformasjonen uttrykt i tiendedeler av en millimeter forårsaket av samme kraft.

Få svar på dine spørsmål:

Ring oss på 33 00 33 00, send oss epost på post@lki.no eller fyll ut skjemaet ved å klikke her.

 

Hvor brukes veieceller?

veiecellerVeiecelle brukes i industriell automasjon, farmasøytisk produksjon, kjemisk produksjon, matproduksjon, transport, varehåndtering, pakking, løfting, veiing, strekkbelastning, tekstil produksjon og papir produksjon for å nevne noen. De inngår i vekter til forskjellig bruk og hvor nøyaktighet er viktig.

Alle steder man har behov for høy nøyaktighet i veiing eller måling av strekkbelastning, kranvekt, lastebil vekt eller silo vekt vil lastceller / veieceller være en løsning. Nøyaktighet er viktig i måling av mange produkter.

Hvordan fungerer en veiecelle?

Veieceller omformer et trykk eller strekk til et elektrisk signal proporsjonalt med vekten / strekket. På den måten kan man måle innholdet i en silo eller tank basert på vekten. Det er både analoge og digitale veieceller, også for måling med ATEX godkjennelse.

Siden det er så mange områder hvor veieceller brukes, er det også mange utgaver av disse. Skal man veie på en flate bruker man trykkceller, i en kranvekt brukes strekkcelle, i en silo eller tank brukes enten load celle som monteres på bena eller load celle som tanken eller siloen står på.

Veieceller blir mer og mer aktuelt til bruk i vekter hvor man tidligere hadde andre løsninger hvor det f.eks. var kjente vekter som ble brukt som standard eller motvekt til det man ønsket å veie.

Hvordan er en veiecelle bygget opp?

En veiecelle består av et metallhus (rustfritt stål eller aluminium) hvor det påføres strekkmålere. Strekkmålerne består av et rutenett av tynn metalltråd (constantan) påført på en støtte av isolasjonsmateriale og limt inn i bestemte områder av veiecellen. Strekkmåleren følger deformasjonene på overflaten til cellen som de er bundet til med høy nøyaktighet, forlenges og forkortes sammen med den; disse dimensjonsendringene forårsaker en variasjon i elektrisk motstand, som gjennom «Wheatstone Bridge» -forbindelsen omformes til et proporsjonalt elektrisk signal som normalt uttrykkes i mV.   Disse signalene gjøres noen ganger om til direkte digitale signaler ut fra veiecellen.

Hva er tilgjengelig?

Avhengig av typen applikasjon de er bygget for, eller konstruksjonsmetoden som brukes, nevner vi noen vanlige typer veieceller som LAUMAS kan tilby deg:

Enkeltpunkt / utenfor sentrum / for plattformer

Plassert i midten av en plan overflate, de er i stand til å veie korrekt vektkraft som brukes når som helst, de brukes normalt i alle enkeltcelleplattformer og skalaer

Kompresjon og spenning

For materialtesting maskiner, spesielle tester hvor høy nøyaktighet er påkrevet, etc.

Spenning

For å lage hengende veiesystemer, batching anlegg eller for å bli brukt på stag for å forvandle gamle mekaniske vekter til elektroniske vekter

Skjærbjelke

Veieceller som ofte benyttes i plattformer som er egnet for veiing av små og mellomstore siloer og transportsystemer med belter, ruller osv.

Dobbel skjærbjelke

Benyttes vanligvis i veibroer eller med tilhørende veiemoduler for siloer med ekstra kapasitet, til og med installert utenfor

Bøying

Veieceller som ofte benyttes til veiesystemer i liten skala med høy nøyaktighet med doseringsmaskiner og vektsekk- og fyllesystemer, sekkemaskiner, fyllmaskiner osv.

Pin 

Monteres  i løftesystemer på tau eller remskiver og skreddersys i henhold til kundens spesifikasjoner

Anker

Brukes normalt for å overvåke strekkraften til stag-stenger som er tilstede i sivile arbeider, dammer, gir ut digitale signaler.

Har du spørsmål om hva du trenger for ditt produkt mtp. veiing, eller måling, ta kontakt med oss så ser vi hva vi kan gjøre.broer, tunneler, etc.

Omformer

Veieceller med en intern forsterker som gir analog utgang 0-10V eller 4-20mA, kan også leveres.

Veieceller & Industrivekter

Har du spørsmål om produkter i denne kategorien?

Ring oss på 33 00 33 00, send epost til post@lki.no , eller send inn skjemaet under: